Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام علی ذوعلم گفت:علاوه بر انتگرال مباحث دیگری هم از کتاب های درسی حذف شده‌اند باید این‌ها کنار بروند تا جا برای مهارت و سبک زندگی باز بشود. ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۳ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع " نظام آموزشی و گام دوم انقلاب "، در واکنش به حذف انتگرال از کتاب‌های درسی اظهار‌ کرد: علاوه بر انتگرال مباحث دیگری هم از کتاب های درسی حذف شده‌اند؛ باید این‌ها کنار بروند تا جا برای مهارت و سبک زندگی باز بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذوعلم با بیان اینکه از میان کلیدواژه های گام دوم انقلاب، چند کلید واژه مرتبط با تعلیم و تربیت را عرض می‌کنم، گفت: کلیدواژه نخست، جوانان است که پایه‌های ارزشی و نگرشی آنها در آموزش و پرورش نهاده می‌شود، جوانان چگونه باید تربیت شوند که بتوانند در گام دوم انقلاب نقش آفرینی کنند؟

توضیحاتی درباره حذف مطالب مربوط به "روس‌ها" از کتاب‌ درسیمنافع مالی فراوان گروه‌های تجاری با تغییرات مکرر کتاب‌های درسیجای خالی بزرگان در کتاب‌های فارسی

وی افزود: باید جایگاه‌ها، مسئولیت‌ها، تصمیم گیری‌ها و مشارکت فعال را به جوانان بسپاریم و آنها بتوانند وارد میدان شوند، معتقدم بایدهرچه بیشتر موانع را برطرف و آیین‌نامه‌ها و قواعد را اصلاح کرد تا جوانان وارد این مسیر شوند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی به سه مرحله‌ای که باید در گام دوم انقلاب طی کنیم اشاره کرد و گفت: خودسازی، جامعه پردازی و تمدن‌سازی؛ این سه گام هستند که نقش آموزش و پرورش در هر سه گام مهم است. باید بررسی کرد موانع در راه چیست و آیا مدیریت کلان در جهت ایفای این نقش به آموزش و پرورش کمک می‌کند؟

ذوعلم با بیان اینکه کلیدواژه سوم، سبک زندگی ایرانی اسلامی است، ادامه‌ داد: رهبر معظم انقلاب تأکید کردند باید در 40 سال دوم انقلاب به این امر بپردازیم که نقش آموزش و پرورش و نقش جوانان در آن مهم است و باید طوری نظام آموزشی را بازطراحی کنیم که نوجوانان بخصوص در دوره متوسطه خودشان هم نقشی برای حرکت به سمت سبک زندگی ایرانی- اسلامی داشته باشند.

وی مطرح‌ کرد: اجرای کامل برنامه درسی به همین سمت می‌رود و از رسالت‌هایی است که سازمان پژوهش برای خود تعریف کرده است. طرح بوم نیز در همین راستا اجرا شد تا متناسب با هر کلاس درس محتوای خاصی تنظیم شود البته طرح بوم در ابتدای راه است و باید غنی‌سازی شود و به یک تعریف مشترک در همه مدارس برسیم.

ذوعلم گفت: باید به یک بازطراحی عمیق در هر چهار دوره ابتدایی تا متوسطه بپردازیم. در این میان بازطراحی دوره اول ابتدایی و دوره دوم متوسطه باید همزمان شروع شده و بیشتر مورد توجه قرار بگیرند، روش‌های تدریس، رویکردهای ما و سایر موارد در این بازطراحی باید لحاظ شوند.

نگاه حاکم به کتاب درسی فقط نکات کنکوری است

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به کنکور به عنوان مانعی بزرگ در این مسیر افزود: این بازطراحی می‌تواند کنکور را نیز تحت‌الشعاع خود قرار بدهد و در نهایت کمک کند تا دانش‌آموزان هویتی عمیق پیدا کرده و خودشان را عنصری موثر در تمدن‌سازی دانسته و بتوانند نقش ایفا کنند. اگر بتوانیم رویکرد و نگاه حاکم امروز به کتاب درسی که فقط نکات کنکوری در آن مهم است را تعدیل کنیم و فرهنگ خانواده‌ها و مدارس در این زمینه اصلاح شود گام خوبی برداشته‌ایم.

آیا تمام مباحث ریاضی باید در دوره متوسطه مطرح شود؟

وی ادامه‌ داد: قطعاً بازطراحی برنامه درسی و تربیتی در دوره متوسطه دوم می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد. باید فهم مشترکی در این باره شکل بگیرد. فراتر از سازمان ما نهادهای بالاتر چون شورای عالی آموزش و پرورش و انقلاب فرهنگی هستند که موارد و طرح‌ها را تصویب می‌کنند. کل سیستم مدیریتی کشور نیز همینطور. به تازگی بحث حذف انتگرال از کتاب ریاضی مطرح شد؛ اینکه انتگرال بخش مهمی از ریاضی است کاملاً درست است، اما آیا همه مباحث ریاضی باید در دوره متوسطه مطرح شود؟ همه مقدمات بار دانشی دانشگاه را ما باید برعهده بگیریم؟ این کار در دوره بنده انجام نشده بود اما از حیث کارشناسی از آن دفاع و حمایت کردم.

ذوعلم با بیان اینکه اگر بخواهیم همه مقدمات بار دانشی دانشگاه را بر دوش آموزش و پرورش بگذاریم یک مانع برای پرداختن به مهارت‌های دیگر گذاشته‌ایم، اظهار‌ کرد: در واقع دیگر انتگرال در کنکور هم نباید مطرح‌ شود. از زمان تصویب برنامه درسی ملی از 11 حوزه یادگیری، 4 حوزه یادگیری جدید افزوده‌ایم که سبک زندگی از این جمله است.

انتگرال باید کنار برود تا جا برای سبک زندگی باز شود

وی درباره گلایه رهبر انقلاب در دیدار با معلمان مبنی بر عملیاتی شدن کمتر از 10 درصد سند تحول بنیادین گفت: زیرنظام برنامه درسی تقریباً اجرا و وارد فرایند همسوسازی شده است. علاوه بر انتگرال مباحث دیگری هم حذف شده‌اند. باید این‌ها کنار بروند تا جا برای مهارت و سبک زندگی باز بشود، حرکت‌هایی شروع شده و سازمان پژوهش می‌تواند بازطراحی دوره دوم را تا سال 1400 انجام دهد.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ادامه داد: اگر نتوانیم برنامه‌ها را پژوهش‌محور کنیم، خود به خود برنامه‌های دیگر با چالش مواجه می‌شوند. محدودیت ساختاری از چالش‌های فعلی است و اگر قرار باشد معاونت‌ها ادغام شوند یکی از موارد مطرح شده ادغام معاونت پژوهشی است که ما را دچار چالش می‌کند.

مسائل زیر پوست آموزش‌وپرورش با حرکت بوروکراتیک حل نمی‌شود

وی با بیان اینکه به ثبات و مرجعیت علمی فرهنگی در رأس آموزش و پرورش نیاز داریم، اظهار‌ کرد: وزیر معتقد است مسائلی زیر پوست آموزش و پرورش است که باید به آنها توجه کرد و تنها حرکت بروکراتیک نمی‌تواند پاسخگو باشد.

برای تغییر مدیران آموزش‌وپرورش از شورای اعالی انقلاب فرهنگ نظر خواسته شود

ذوعلم با اشاره به نقش جوانان گفت: آموزش و پرورش باید حمایت‌کننده و توانمند‌کننده جوانان باشد، زمینه فراهم است و اگر زیرساخت‌های مورد نیاز برای ثبات مدیریت نیز فراهم باشد می‌توان کارهای خوبی انجام داد. به عنوان مثال اگر رئیس دانشگاهی بخواهد تغییر کند باید شورای عالی انقلاب فرهنگی اجازه بدهد اما آیا تغییر مدیرکل آموزش و پرورش استان ها اینگونه است‌؟ اگر چنین مجوزی وجود داشته باشد فشارهای منطقه‌ای، جناحی و سیاسی کارساز نمی‌شود چند سال قبل هم پیشنهادی مطرح شد که برای انتخاب وزرا هم استمزاجی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز باشد.

وی با بیان اینکه ورودی دانشگاه از آموزش و پرورش است، گفت: آموزش و پرورش هم مصرف‌کننده محصولات دانشگاه است با چرخه ای مواجهیم که باید یک همسویی وجود داشته باشد. از دانشگاه‌ها دو گونه می‌توان استفاده کرد، نخست عرضه مسائل به دانشگاه است که انجام می‌شود و پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با دانشگاه‌ها در ارتباط است، گونه دوم این است که نهاد دانشگاه به عنوان قوه عاقله نظام باید به مسائل آموزش و پرورش توجه کند و دانشکده‌های علوم تربیتی باید به آموزش و پرورش توجه جدی‌تری داشته و حتی خودشان هم از آموزش و پرورش مطالبه داشته باشند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی متذکرشد: تا وقتی آموزش و پرورش مسئله اول کشور تلقی نشود کار به خوبی پیش نمی رود.

انتهای پیام/

R1014132/P1014142/S2,22/CT12 واژه های کاربردی مرتبط سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی علی ذوعلم كتاب هاي درسي

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی كتاب هاي درسي سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی كتاب هاي درسي رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی آموزش و پرورش کتاب های درسی گام دوم انقلاب دوره متوسطه انقلاب فرهنگی عالی انقلاب برنامه درسی حذف شده اند شورای عالی علی ذوعلم مطرح شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم/ ما به قله نزدیک شده ایم

به گزارش جماران؛ صحرایی وزیر آموزش و پرورش گفت: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم،ما به قله نزدیک شده ایم و کسی که می تواند این الگو شدن را رقم بزند نظام تعلیم و تربیت کشور است.

گزیده‌ای از سخنان صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در مراسم نماز جمعه تهران به شرح زیر است: 

*بعد از ۱۲ سال اولین آیین نامه اجرایی برای اجرای سند تحول بنیادین از هیات دولت بیرون آمد،آیین نامه توسعه و تقویت مهارت های دانش آموزان.

*هر دانش آموز متوسطه یک مهارت که از مهر امسال اجرایی خواهد شد.

*امروز امتحانات نهایی تعیین کننده امتیاز ورود به دانشگاه هستند و مرجعیت به معلم و مدرسه و کتاب برگشته است.

*اجرای مصوبه شورای علمی و فرهنگی باعث شده است که شاهد حضور بیش از پیش دانش آموزان مناطق محروم در دانشگاه های سراسر کشور باشیم. 

*همه حکمرانی و اداره کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

*کشور ما پیشرفت نخواهد کرد الا از طریق آموزش و پرورش.

*ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم، ما به قله نزدیک شده ایم و کسی که می تواند این الگو شدن را رقم بزند نظام تعلیم و تربیت کشور است.

دیگر خبرها

  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم/ ما به قله نزدیک شده ایم
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند